Съставки
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
1 морков, нарязан на ситно
-
1 стрък целина (селъри), нарязан на ситно
-
200 г. карфиол
-
500 г. броколи
-
морска сол
-
прясно смлян черен пипер
-
щипка индийско орехче
-
100 мл. кокосово мляко
-
черен сусам за поръсване (по желание)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете пречистена вода в тенджерата, сложете капака и оставете да ври на бавен огън за 15 минути. |
3
|
През това сварете на пара карфиола и броколите за 10-12 минути. |
4
|
Накрая прехвърлете всичко в блендер и пасирайте, докато получите кремообразна консистенция. Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Добавете кокосово мляко и отново пасирайте съвсем за кратко. |
5
|
Сервирайте супата топла с още кокосово мляко или кокосова сметана отгоре и малко магданоз, босилек или черен сусам. |
Всички коментари
Kоментар