Ябълков сладкиш с орехи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 ч.ч. бадемово брашно
1 ч.ч. безглутеново овесено брашно (смлени на брашно безглутенови овесени ядки)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. кардамон на прах
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
1/4 ч.л. карамфил на прах
1 ч.ч. кокосова захар
1 1/3 ч.ч. бадемово мляко
2 ябълки, почистени и настъргани на ренде
1/2 ч.ч. натрошени орехи

Алергени

Бадемово брашно
Орехи
Основни неща

Ябълков сладкиш с орехи е вкусен, богат на много подправки и аромати сладкиш, който се приготвя лесно само с растителни съставки. Не съдържа глутен и бяла рафинирана захар. Подходящ е за малки деца, като моите, които обожават ябълки и орехи и могат да ядат това постоянно.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене. Съвсем леко намазнете хартията с малко кокосово масло.

2

В купа смесете двата вида брашно с подправките и кокосовата захар. Разбъркайте добре и прибавете бадемовото мляко.

3

Накрая добавете настърганите ябълки и орехите. Разбърайте и изсипете в тавичката.

4

Печете около 40-45 минути или докато сладкишът добие приятен загар. 

Още рецепти с ябълки

Още рецепти с орехи

Всички коментари

Общо коментари: 2
Кати
Никаква мазнина ли не се слага в този сладкиш?
Здравословно в кухнята с Тони
Да, сладкишът е без добавена мазнина. Поздрави!

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече