Съставки
-
2 ч.ч. бадемово брашно
-
1 ч.ч. безглутеново овесено брашно (смлени на брашно безглутенови овесени ядки)
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
2 ч.л. канела на прах
-
1 ч.л. джинджифил на прах
-
1/4 ч.л. кардамон на прах
-
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
-
1/4 ч.л. карамфил на прах
-
1 ч.ч. кокосова захар
-
1 1/3 ч.ч. бадемово мляко
-
2 ябълки, почистени и настъргани на ренде
-
1/2 ч.ч. натрошени орехи
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене. Съвсем леко намазнете хартията с малко кокосово масло. |
2
|
В купа смесете двата вида брашно с подправките и кокосовата захар. Разбъркайте добре и прибавете бадемовото мляко. |
3
|
Накрая добавете настърганите ябълки и орехите. Разбърайте и изсипете в тавичката. |
4
|
Печете около 40-45 минути или докато сладкишът добие приятен загар. |
Всички коментари
Kоментар