Съставки
-
2 с.л. смляно ленено семе, накиснато в 6 с.л. вода
-
80 г. кокосова захар
-
60 мл. кокосово масло, разтопено
-
250 г. овесено брашно, без глутен или смлени на брашно безглутенови овесени ядки
-
1 ч.л. бакпулвер
-
80 мл. овесено мляко
-
парченца черен шоколад
Как да приготвим
1
|
В голяма купа накиснете лененото семе с водата. След 5 минути добавете кокосовата захар и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси. |
2
|
Добавете брашното и бакпулвера. Най-накрая сложете и овесеното мляко и разбъркайте внимателно. |
3
|
По желание сложете и парченца черен шоколад. Сложете в хладилника за няколко минути да стегне. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
5
|
Загребете от тестото и оформете топчета. Леко притиснете с ръка и подредете в тавата. |
6
|
Печете около 10 минути или до готовност. |
Всички коментари
Kоментар