Съставки
-
100 г. меко масло, на стайна температура или кокосово масло, средно меко
-
60 г. кокосова захар
-
2 ч.л. разтворимо кафе или разтворима напитка от ечемик, ръж и цикория (вариант за деца)
-
100 г. бяло безглутеново брашно
-
50 г. оризово брашно
-
100 г. черен шоколад
-
50 г. сурови лешници, натрошени
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете двата вида брашно и разбъркайте със шпатула. Дооформете с ръце тестото, завийте го и го приберете в хладилника за половин час, за да стегне. |
3
|
Пригответе хартия за печене. Поръсете я с малко безглутеново брашно и разточете върху нея тестото. С кръгла формичка отрежете бисквитките. Моите са с диаметър около 4,5 см. Съберете тестото, отново разточете и пак изрежете бисквитки. Аз получих 20 броя. |
4
|
Подредете бисквитите, заедно с хартията за печене, върху тава и отново приберете в хладилник за около 20 минути. |
5
|
Загрейте фурната на 140 градуса. Печете 20 минути бисквитите. |
6
|
През това време разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине, за да стане по-лесен за работа. |
7
|
Извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат добре. Прехвърлете върху решетка. |
8
|
С помощта на лъжица загребете от разтопения шоколад и намажете върху половината бисквита, оберете излишното количество. Поръсете с натрошени лешници и подредете върху хартия за печене. |
9
|
Оставете бисквитите на хладно, докато шоколадът стегне. |
Всички коментари
Kоментар