Бисквити слепени с кокосов течен шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитите:
200 г. бадемово брашно/ бяло безглутеново брашно/ брашно от спелта
125 г. масло, меко на стайна температура
4 с.л. кленов сироп
1 ч.л. ванилов екстракт
3 к. етерично масло от портокал (по желание)
За кокосовия течен шоколад (1 бурканче - 200 мл.):
6 с.л. кокосово мляко на прах
6 с.л. какао на прах
5 с.л. кокосово масло, разтопено
5 с.л. кокосов нектар

Алергени

Масло
Какао
Без захар
Основни неща

Вероятно това са най-лесните бисквити, които някога съм правила. Но пък са много вкусни и ароматни. От много време си мисля за слепени бисквити, които обичам още от детството си. Реших да приготвя любимия си домашен течен шоколад за тази цел. Кокосовият течен шоколад се забърква за 1 минута, страшно вкусен е и е изключително здравословен избор за доза сладост в ежедневието ни. 

Съставки

Как да приготвим

1

Разбийте с миксер маслото и кленовия сироп, докато се получи пухкава смес. Добавете етеричното масло от портокал и ваниловия екстракт. 

2

Прибавете брашното и омесете меко тесто. Приберете го в хладилника за 1 час.

3

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

4

Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете кръгли формички с помощта на чаша.

5

Печете 10 минути, докато бисквитите добият лек загар по краищата.

6

За да направите кокосовия течен шоколад, смесете всички съставки и разбъркайте много добре. Кокосовият течен шоколад се втвърдява в хладилника. Така че, преди употреба извадете на стайна температура за полочин час. Консумирайте го в рамките на 3-4 дена.

7

Сложете по 1 ч.л. върху бисквита и слепете с друга отгоре. 

Още рецепти за бисквити

Всички коментари

Общо коментари: 1
Димитринка Манчева
Изпробвах с готова безглутенова смес, станаха много трошливи. Следващия път ще направя с пълнозърнесто.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече