Безглутенов тиквен кейк

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч тиквено пюре 
5 с.л. кленов сироп
2 с.л. кокосово масло, разтопено (може и без него)
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
2 ч.ч. овесено брашно, без глутен 
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. индийско орехче на прах
1/4 ч.л. кардамон на прах
Основни неща

Благородната тиква заема почетно място в този безглутенов кейк. Тя му придава аромат, цвят и сочност. Ако обичате тиквените подправки, не ги щадете. Те само ще донесет още наслада при изпичането и сервирането на кейка.

Освен, че е вкусен и децата го изядоха за кратко, той е и много лесен приготвяне. Отново, няма глутен, няма захар, няма млечни продукти, само растителни съставки. 

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите тиквеното пюре, обелете и нарежете тиква на малки парчета. Сварете я във вода или на пара. Прехвърлете омекналата тиква в блендер, добавете кленовия сироп, кокосовото масло и ванилията и блендирайте. 

2

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе малка тавичка, покрита с хартия за печене.

3

В купа смесете всички сухи съставки - брашното, бакпулвера и подправките и разбъркайте. Добавете тиквеното пюре и смесете всичко добре.

4

Изсипете тестото във формата и печете 25-30 минути, докато кейкът добие загар и извадите суха клечка от сърцевината му. 

5

Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да разрежете. 

Още рецепти с тиква

Всички коментари

Среден рейтинг
(1)
Общо коментари: 1
Мария Илиева
1ч.ч с какви грамажи е?

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече