Съставки
-
1 ч.ч тиквено пюре
-
5 с.л. кленов сироп
-
2 с.л. кокосово масло, разтопено (може и без него)
-
1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
-
2 ч.ч. овесено брашно, без глутен
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. канела на прах
-
1 ч.л. индийско орехче на прах
-
1/4 ч.л. кардамон на прах
Как да приготвим
1
|
За да направите тиквеното пюре, обелете и нарежете тиква на малки парчета. Сварете я във вода или на пара. Прехвърлете омекналата тиква в блендер, добавете кленовия сироп, кокосовото масло и ванилията и блендирайте. |
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе малка тавичка, покрита с хартия за печене. |
3
|
В купа смесете всички сухи съставки - брашното, бакпулвера и подправките и разбъркайте. Добавете тиквеното пюре и смесете всичко добре. |
4
|
Изсипете тестото във формата и печете 25-30 минути, докато кейкът добие загар и извадите суха клечка от сърцевината му. |
5
|
Извадете от фурната и оставете да изстине добре преди да разрежете. |
Всички коментари
Kоментар