Френски соленки със сирене Бри

  • 20 мин. плюс 30 мин. за стягане на тестото
  • 6
  • Лесна
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Френска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. френско сирене Бри, на стайна температура, без кората
45 г. меко масло, на стайна температура
1 яйце
1/4 ч.л. морска сол
черен пипер
щипка червен лют пипер
150 г. пълнозърнесто брашно, пресято
1 яйце, за намазване

Алергени

Сирене
Масло
Яйца
Глутен

Рецептата за тези френски соленки със сирене Бри е взаимствана от кулинарния шедьовър на Джулия Чайлд. Нейната оригинална рецепта е за кръгли бисквити, но аз водена от детските ми спомени, реших да ги направя като продълговати крекери. Те са много хрупкави, леки, маслени и с приятен аромат на френско сирене. Може да използвате също камембер или друго меко сирене. Чудесни са за закуска, за следобеден чай или за предястие с чаша бяло вино.

Как да приготвим

1

В купа сложете сиренето Бри и маслото. Намачкайте ги с вилица. 

2

Добавете яйцето, подравките и пресятото брашно. Оформете с ръце тестото. Приберете го в хладилника за половин час да стегне.

3

Загрейте фурната на 180 градуса.

4

Аз разточвам тестото директно върху хартията за печене, така си спестявам чистенето на набрашнения плот. Пригответе си хартия за печене. Поръсете върху нея малко брашно. Сложете в центъра тестото и го разточете на тънък пласт. С нож за пица разрежете тестото на дължина, а после и на ширина. Леко раздалечете едно от друго крекерите. Намажете ги с разбито яйце отгоре. И после леко придърпайте хартията директно върху тавата за печене. (Размерите на хартията за печене и тавата са едни и същи.)

5

Печете 10 минути до получаване на лек загар. 

6

Оставете да изстинат за 2-3 минути и поднесете на децата или на Вас с чаша охладено бяло вино.

Други рецепти от Френската кухня