Съставки
-
100 г. френско сирене Бри, на стайна температура, без кората
-
45 г. меко масло, на стайна температура
-
1 яйце
-
1/4 ч.л. морска сол
-
черен пипер
-
щипка червен лют пипер
-
150 г. пълнозърнесто брашно, пресято
-
1 яйце, за намазване
Как да приготвим
1
|
В купа сложете сиренето Бри и маслото. Намачкайте ги с вилица. |
2
|
Добавете яйцето, подравките и пресятото брашно. Оформете с ръце тестото. Приберете го в хладилника за половин час да стегне. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
4
|
Аз разточвам тестото директно върху хартията за печене, така си спестявам чистенето на набрашнения плот. Пригответе си хартия за печене. Поръсете върху нея малко брашно. Сложете в центъра тестото и го разточете на тънък пласт. С нож за пица разрежете тестото на дължина, а после и на ширина. Леко раздалечете едно от друго крекерите. Намажете ги с разбито яйце отгоре. И после леко придърпайте хартията директно върху тавата за печене. (Размерите на хартията за печене и тавата са едни и същи.) |
5
|
Печете 10 минути до получаване на лек загар. |
6
|
Оставете да изстинат за 2-3 минути и поднесете на децата или на Вас с чаша охладено бяло вино. |
Kоментар