Съставки
-
1 пакетче суха мая 7 г.
-
4 с.л. топла вода
-
480 мл. топло мляко
-
50 г. захар
-
50 г. захар мусковадо
-
1 яйце
-
1 ч.л. сол
-
180 г. масло, разтопено
-
650-700 г. брашно
-
масло за намазване на кифличките отгоре
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете млякото, захарта, яйцето, солта и 300 г. от брашното. Разбъркйте добре, докато получите еднородна смес. |
3
|
После добавете разтопеното масло и останалото брашно. Ще получите меко, лепкаво тесто. Не месете. Прехвърлете тестото в намаслена купа, обърнете веднъж, за да се намасли и от другата страна. Сложете в хладилника за една нощ. |
4
|
Извадете тестото от хладилника, ударето го с юмрук. Върху набрашнена повърхност разделете тестото на две части. Разточете всяка част във формата на кръг. Разрежете с нож за пица на 12 парчета всяка част. Оформете кифлички като навивате от големия край към малкия. Подредете в тавата кифличките, като оставите място между тях, тъй като ще увеличат обема си. |
5
|
Покрийте с кърпа тавата и оставете кифличките да втасват 1 час. |
6
|
Загрейте фурната на 180 градуса 10 минути по-рано. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
7
|
Печете кифличките 15 минути, докато добият златист загар. Извадете от фурната и докато са още топли ги намажете с масло. Аз изпекох всички кифлички в 3 тави. Най-вкусни са, докато са още топли. |
Kоментар