Съставки
-
300 г. брашно от лимец
-
2 ч.л. сода бикарбонат
-
3/4 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. самардала
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1/2 ч.л. лют пипер, по желание
-
1 с.л. зехтин
-
200 мл. вода
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В голяма купа смесете брашното със содата и подправките. Разбъркайте и добавете зехтина и водата. Омесете стегнато, но меко тесто. |
3
|
От тестото започнте да късате малки парчета, които разточете с длани като дълги фитили. Дължината и тънкостта на солетите е според вашите предпочитания. |
4
|
Подредете солетите в тавата и сложете да печете във фурната за 10 минути. |
Kоментар