Солети със самардала

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

300 г. брашно от лимец
2 ч.л. сода бикарбонат
3/4 ч.л. морска сол
1 ч.л. самардала
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лют пипер, по желание
1 с.л. зехтин
200 мл. вода
Основни неща

Лесни за приготвяне и ароматни гризини - солети. Подходящи за пътуване, леко хапване или сервиране с различни сосове, пастети и разядки. Аз ги приготвих със самардала и чесън, но вие може да добавите всякакви подправки - риган, босилек, розмарин, куркума, кимион, лук на прах, маково семе. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В голяма купа смесете брашното със содата и подправките. Разбъркайте и добавете зехтина и водата. Омесете стегнато, но меко тесто.

3

От тестото започнте да късате малки парчета, които разточете с длани като дълги фитили. Дължината и тънкостта на солетите е според вашите предпочитания.

4

Подредете солетите в тавата и сложете да печете във фурната за 10 минути.

Още рецепти за гризини

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
1
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече