Съставки
-
200 г. пълнозърнесто брашно от елда
-
100 г. бяло пшенично брашно
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
3/4 ч.л. морска сол
-
1 с.л. слънчогледови семки
-
1 с.л. сусам
-
1 с.л. ленено семе
-
1 с.л. чиа
-
1 с.л. кленов сироп
-
150 мл. кефир
-
прясно мляко за намазване
-
семена за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете двата вида брашно, содата и солта. |
3
|
Смелете в блендер на брашно по-голямата част от семената и добавете към брашното. Останалата част запазете за поръсване. |
4
|
Направете кладенче по средата и прибавете кленовия сироп и кефира. Разбъркайте добре и омесете меко тесто. |
5
|
Оформете кръгло хлебче и поставете в тавичката. Направете резки по тестото с остър нож. |
6
|
Намажете с малко прясно мляко отгоре и поръсете с още семена (леко ги притиснете към тестото). |
7
|
Печете 25 минути. |
Kоментар