Нахутени крекери

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

160 г. брашно от нахут
1/2 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/3 ч.л. кимион на прах
1/3 ч.л. куркума на прах
2 с.л. зехтин
3-4 с.л. вода

Тези нахутени крекери се приготвят изкючително бързо и с малко съставки. Подходящи са за леко хапване, за пътуване, за парти и за кутията с обяд за децата.

Те са леки, здравословни и не съдържат глутен. Може да ги сервирате с гуакамоле, хумус, доматена салата, дип от артишок и спанак.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното с подправките и солта. Добавете зехтина и водата и омесете в стегната топка тесто.

3

Разточете тестото на тънко. Изрежете желаните формички. Аз използвах формичка на ромб, която после разрязах по средата, за да получа малки триъгълничета.

4

Печете във фурната за 7-8 минути.

Още рецепти с брашно от нахут