• Начало
  • Тестени
  • Лимецови палачинки с брашно от рожков, праскови и боровинки

Лимецови палачинки с брашно от рожков, праскови и боровинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 яйца
2 с.л. брашно от лимец
2 с.л. брашно от рожков
2 с.л. овесени трици
4 с.л. овче кисело мляко
3 с.л. мед
1 с.л. крема сирене
1 праскова, нарязана на полумесеци
1 шепа боровинки
кокосово масло за намазване на тигана

Алергени

Яйца
Мед
Кисело мляко

Лимецовите палачинки са чудесна лека и здравословна закуска, богата на много протеини и фибри. Приготвят се много бързо и са подходящи дори за забързаните делнични утрини.

Как да приготвим

1

<span>Загрейте тигана и го намажете със съвсем малко кокосово масло.</span>

2

В купа смесете яйцата, брашната, овесените трици и киселото мляко. Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на палачинкова смес.

3

Излейте палачинковата смес като оформяте малки палачинки. Пържете по 1 минута от всяка страна. 

4

Смесете крема сиренето и меда и разбъркайте добре.

5

Сервирайте палачинките, поляти с мед и крема сирене и плодове.

Други наши рецепти за палачинки

Рецепти с лимецово брашно