Съставки
-
2 яйца
-
2 с.л. брашно от лимец
-
2 с.л. брашно от рожков
-
2 с.л. овесени трици
-
4 с.л. овче кисело мляко
-
3 с.л. мед
-
1 с.л. крема сирене
-
1 праскова, нарязана на полумесеци
-
1 шепа боровинки
-
кокосово масло за намазване на тигана
Как да приготвим
1
|
Загрейте тигана и го намажете със съвсем малко кокосово масло. |
2
|
В купа смесете яйцата, брашната, овесените трици и киселото мляко. Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на палачинкова смес. |
3
|
Излейте палачинковата смес като оформяте малки палачинки. Пържете по 1 минута от всяка страна. |
4
|
Смесете крема сиренето и меда и разбъркайте добре. |
5
|
Сервирайте палачинките, поляти с мед и крема сирене и плодове. |
Kоментар