Съставки
-
300 г. оризово брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 ч.л. сол
-
80 г. масло, студено
-
125 г. пюре от картофи и моркови (може само пюре от моркови)
-
120 мл. оризово мляко
Как да приготвим
1
|
Сварете морковите и картофите, докато омекнат и пасирайте в блендер. За по-лесно може да използвате готово бебешко пюре в бурканче. Аз използвах такова и спестих доста време. |
2
|
Загрейте фурната на 220 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
3
|
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. |
4
|
Добавете маслото и с пръсти претрийте маслото с брашното, докато се получат малки трохи. Сложете в хладилника за 10 минути. |
5
|
Добавете пюрето от картофи и моркови и оризовото мляко и разбъркайте добре, докато тестото се оформи като топка. |
6
|
Оформете с леко мокри ръце малки топки и подредете в тавата. Аз получих около 18 броя. |
7
|
Печете около 15 минути, докато бисквитите се напукат леко отгоре и получат лек загар. |
Kоментар