Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В голяма купа смесете брашното от лимец със солта и содата. Разбъркайте и добавете меда, тахана и водата. Отново разбъркайте, докато всичко се оформи в топка тесто. |
3
|
В отделен съд смесете малко вода с 1-2 с.л. мед. Изберете продълговат съд, за да може да потапяте вътре гризините. |
4
|
В плоска чиния смесете белите и черни сусамови семена със солта. |
5
|
Откъснете парче от тестото. Оформете на фитил и потопене в сладката вода. След това оваляйте от всички страни в семената и подредете в тавата. Продължете и с останалите гризини по този начин. |
6
|
Печете във фурната за 20 минути. |