Съставки
-
250 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
1 1/2 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 с.л. мед
-
60 г. сусамов тахан
-
150 мл. вода
-
бели и черни сусамови семена, за овалване
-
1-2 с.л. мед
-
1/2 ч.л. морска сол
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В голяма купа смесете брашното от лимец със солта и содата. Разбъркайте и добавете меда, тахана и водата. Отново разбъркайте, докато всичко се оформи в топка тесто. |
3
|
В отделен съд смесете малко вода с 1-2 с.л. мед. Изберете продълговат съд, за да може да потапяте вътре гризините. |
4
|
В плоска чиния смесете белите и черни сусамови семена със солта. |
5
|
Откъснете парче от тестото. Оформете на фитил и потопене в сладката вода. След това оваляйте от всички страни в семената и подредете в тавата. Продължете и с останалите гризини по този начин. |
6
|
Печете във фурната за 20 минути. |
Kоментар