Как да приготвим
1
|
|
2
|
В голяма купа смесете брашното, захарта, маята и солта. Добавете млякото и яйцето. Разбъркайте, докато се получи лепкаво тесто. После прехвърлете върху набрашнен плот и месете 8-10 минути, за да стане тестото еластично и да спре да лепне. Добавете сушените плодове и шоколада. Отново омесете. |
3
|
Прехвърлете тестото в намазнена купа. Покрийте с кухненска кърпа и оставете на топло за 1-2 часа. |
4
|
|
5
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
6
|
Намажете с жълтък козунака и печете 25 мин. или докато стане златистокафяв. Оставете да изстине и извадете от тавата. |
7
|
Насладете се на Великденския козунак с домашно сладко, меко масло и пъстри яйца. |