Как да приготвим
1
|
|
2
|
След това започнете постепенно да добавяте от кокосовото масло. Слагайте го на части, докато се поеме от тестото. Месете още 10-15 минути. |
3
|
Поставете тестото в намазнена купа и покрийте. Оставете да втасва на стайна температура. Аз приготвям тестото вечер преди лягане и го оставям за цялата нощ. Според температурата в стаята ще втаса за около 7-10 часа. Наблюдавайте го. Когато е увеличило обема си тройно е готово. |
4
|
|
5
|
Подредете козунаците във форми, покрити с хартия за печене и оставете да втасват отново на топло за около 2 до 3 часа. |
6
|
Когато са се надигнали, ги намажете с четка с овесено мляко и кленов сироп. Поръсете отгоре с филирани бадеми и маково семе. |
7
|
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Извадете козунаците от фурната, след 2-3 минути ги махнете от формичките и отстранете хартията за печене, за да не се овлажняват. |