Съставки
-
200 г. брашно от тапиока
-
4 с.л. слънчогледово олио
-
2 щипки сол
-
1 яйце
-
6 с.л. кисело мляко
-
80г. прясно настърган пармезан
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа пресейте брашното от тапиока. В тиган смесете олиото и солта с 6 с.л. вода. Оставете да заври. |
3
|
Бавно добавете брашното от тапиока. Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите твърдо тесто. |
4
|
Щом тестото се охлади леко, дабавете яйцето и киселото мляко. Накрая сложете и пармезана. |
5
|
Намазнете ръцете си и оформете топки (получават се от 12 до 15 броя, зависи от големината им). Подрете ги в тавата. |
6
|
Сложете във фурната и веднага намалете градусите до 180. |
7
|
Печете 30 минути или докато извадите суха клечка от сърцевината им. Оставете да изстинат върху решетка. |
Всички коментари
Kоментар