Съставки
-
650 г. пълнозърнесто брашно от спелта
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 щипка сол
-
180 мл. бадемово мляко (кокосово, овесено)
-
50 мл. кокосово масло, разтопено
-
100 мл. кленов сироп
-
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
В купа смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта и ванилията. В друга купа смесете и течните съставки - млякото, кокосовото масло, кленовия сироп. |
3
|
Добавете сухите съставки към течните. Омесете меко тесто, което не лепне. Разточете тестото на тънко върху хартията за печене, като оформите правоъгълник. |
4
|
С помощта на нож за пица, разрежете тестото в желана от Вас форма. Аз разрязох тестото по дължина и ширина и направих малки квадратчета. После с вилица направих по 2 бодвания на всяка бисквита. |
5
|
Печете 15-18 минути. Оставете да поизстинат малко и начупете по прорезите. Сложете върху решетка, за да изстинат напълно. Съхранявайте в затворена кутия. |
Kоментар