Безглутенови веган палачинки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

130 г. овесено брашно, без глутен
50 г. картофено нишесте
40 г. арарут или тапиока
1 с.л. смляно ленено семе
480 мл. овесено мляко (как да си направите овесено мляко) 

Почивните дни са време за споделена и по-дълга закуска. У дома обичаме палачинки, особено децата.

Тези палачинки са без никакви животински съставки и без глутен. Сервирам ги с мед или кленов сироп и плодове. 

Как да приготвим

1

В купа смесете сухите съставки, заедно с лененото семе.

2

Изсипете 2/3 от овесеното мляко към брашната, разбъркайте и изчакайте 15 минути. Добавете и останалото мляко и изчакайте още 10-15 минути.

3

Загрейте незалепващ керамичен тиган. Изсипете от тестото в тигана и завъртете, така че сместа да достигне всички краища на тигана и да покрие цялото дъно. Печете 2-3 минути от едната страна. Обърнете и допечете още 1-2 минути от другата.

4

Сервирайте с мед, кленов сироп и плодове. 

Още рецепти за палачинки

Всички коментари

Общо коментари: 1
таня
С какво може да заменим тапиоката и картофено нишесте, с пшенично или друго?