Съставки
-
1 ч.ч. бяло безглутеново брашно (ако предпочитате с глутен, може да използвате обикновено пшенично брашно или пълнозърнесто)
-
1 1/2 ч.л. бакпулвер
-
1 щипка сол
-
1 ч.ч. кисело мляко
-
1 яйце, разбито или масло за намазване, разтопено
-
маково или сусамово семе за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавете киселото мляко и с шпатула разбъркайте добре. Ще има малки бучки в тестото. |
3
|
Сипете брашно върху работната си повърхност и омесете тестото няколко пъти, около 20 премятания. |
4
|
Разделете тестото на 6 топки. Поставете в тавата. С пръст направете дупка по средата и леко завъртете. |
5
|
Намажете бейгълите с разбитото яйце или разтопеното масло и поръсете с маково семе. |
6
|
Печете 25 минути или докато получат загар по краищата. |
7
|
Оставете да изстинат няколко минути, но не твърде много. |
8
|
Яжте ги докато са още топли, като ги разрежете през средата и приготвите вкусни сандвичи. |
Всички коментари
Kоментар