Банички с праскови и къпини

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

12 пълнозърнести кори за баница
12 с.л. бадемово брашно
12 с.л. кокосова захар
50 мл. кокосово масло, разтопено
4-5 праскови
1 ч.ч. къпини 

Изключително бърз и лесен десерт, който обаче е невероятно вкусен. Тези сладки банички ги приготвям само през лятото, докато е сезонът на сочните праскови и леко киселите къпини. Запечените плодове стават невероятно ароматни, меки и деликатни. Комбинират се идеално с хрупкавата коричка отдолу. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

Вземете една кора за баница. Върху нея поръсете небрежно по цялата й повърхност по 1 с.л. бадемово брашно и кокосова захар. Прегънете краищата и сгънете така, че да получите квадрат. С четка намажете отгоре с кокосово масло.

3

Подредете резени праскови и къпини. По желание върху плодовете поръсете още малко кокосова захар. 

4

Процедирайте и с останалите кори по същия начин. Подредете баничките в тавата и печете 20 минути. 

Още рецепти с праскови