Съставки
-
400 г. филе от сьомга, без кожата, нарязано на едри парчета
-
400 г. картофи, обелени и нарязани на кубчета
-
1 голям стрък праз, нарязан на ситно
-
1 голям морков, обелен и нарязан на ситно
-
250 мл. готварска сметана
-
1 л. рибен бульон (може да се замести с вода)
-
50 г. масло
-
1-2 дафинови листа
-
1/2 връзка пресен копър за поръсване, ситно нарязан
-
сол и черен пипер
Как да приготвим
1
|
В загрят съд се разтопява маслото. Слагат се праза и морковите, и се разбърква. Налива се бульона (водата), прибавя се дафиновия лист и се оставя да заври. Добавят се картофите, малко сол и се оставя на слаб огън, докато омекнат зеленчуците. |
2
|
Прибавя се сьомгата и се готви още 5 минути. |
3
|
Накрая се добавя сметаната и се оставя на огъня за 2 минути. |
4
|
Съдът се дърпа от котлона, супата се подправя със сол и пипер, обилно се поръсва с копър и се сервира. |
Всички коментари
Kоментар