Съставки
-
500 г. телешко месо за готвене, нарязано на малки парчета
-
2 с.л. зехтин
-
3 скилидки чесън, смачкан и нарязан на ситно
-
2 ч.ч. телешки бульон (най-добре домашен)
-
3 ч.ч. вода
-
1 ч.л. майорана, суха или прясна
-
1/2 ч.л. сол
-
1/4 ч.л. черен пипер
-
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
-
1 ч.ч. царевица, замразена
-
1 средно голяма тиквичка, нарязана на четвъртинки
Как да приготвим
1
|
Загрейте зехтина. Добавете телешкото месо и чесъна и запържете докато месото промени цвета си и чесънът добие кафяв цвят. |
2
|
Добавете бульона, водата, майораната, черния пипер и солта. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 1 час. |
3
|
Добавете картофите и царевицата и оставете да къкри още 15 минути. Накрая добавете и тиквичките и покрийте за още 5 минути. Сервирайте топла. |
Kоментар