Съставки
-
2 средно големи сладки картофа
-
1 стрък праз лук
-
1 глава лук шалот
-
2-3 скилидки чесън
-
1 кубче бульон
-
куркума
-
сол, черен пипер
-
чили на прах
-
ядки или пармезан за поръсване
-
зехтин
Как да приготвим
1
|
Обелете и нарежете сладките картофи на кубчета. |
2
|
В нагорещена със зехтин тенджера, сложете праза, шалота и чесъна - нарязани на дребно. Запържете около минута. |
3
|
Добавете подправките, разбъркайте и сложете картофите. Задушете за още 2 минути. |
4
|
Разтворете бульона в литър и половина топла вода и добавете в тенджерата. |
5
|
Оставете да се задуши за около 20 минути. |
6
|
След като омекнат картофите, махнете от котлона и пасирайте. |
7
|
Поднесете по желание - настържете малко ядки или пармезан, добавете крутони. |
Kоментар