Супа от риба треска и царевица

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 с.л. гхи или масло
1 глава лук, нарязана на ситно
2 стръка целина, обелена и нарязана 
2-3 средно големи картофа, обелени и нарязани
500 мл. пилешки бульон
400 мл. нискомаслено прясно мляко
200 г. сладка царевица, замразена или от консерва
400 г. филе треска, нарязана на малки парченца и почистена от костите
връзка магданоз, накъсан на ситно
розов пипер
морска сол

Алергени

Масло
Мляко
Царевица

Рибата треска има крехко и сухо месо. Нискокалорична е и филетата й нямат почти никакви кости. Затова тази риба е идеална за приготвяне на топла и ароматна рибена супа.

Как да приготвим

1

Разтопете в голяма тенджера гхито (<span class="ingredient-name"><a data-id="1932" href="#" title="Как да си направим гхи у дома"><span>как да си направим гхи</span></a></span>). Добавете лука и целината и гответе 10 минути, докато омекне лукът.

2

След това сложете картофите, налейте бульона и млякото. Кипнете и оставете да се готви още 20 минути. Разбърквайте от време на време.

3

Накрая добавете царевицата и филето треска. Овкусете с морска сол и розов пипер. Гответе още 5 минути. Накъсайте половината магданоз и сложете в супата. 

4

Сервирайте топла и поръсете с останалия магданоз.

Други рибени рецепти