Съставки
-
3 с.л. гхи или масло
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 стръка целина, обелена и нарязана
-
2-3 средно големи картофа, обелени и нарязани
-
500 мл. пилешки бульон
-
400 мл. нискомаслено прясно мляко
-
200 г. сладка царевица, замразена или от консерва
-
400 г. филе треска, нарязана на малки парченца и почистена от костите
-
връзка магданоз, накъсан на ситно
-
розов пипер
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Разтопете в голяма тенджера гхито (как да си направим гхи). Добавете лука и целината и гответе 10 минути, докато омекне лукът. |
2
|
След това сложете картофите, налейте бульона и млякото. Кипнете и оставете да се готви още 20 минути. Разбърквайте от време на време. |
3
|
Накрая добавете царевицата и филето треска. Овкусете с морска сол и розов пипер. Гответе още 5 минути. Накъсайте половината магданоз и сложете в супата. |
4
|
Сервирайте топла и поръсете с останалия магданоз. |
Kоментар