Как да приготвим
1
|
В голяма тенджера сложете в подсолена вода едно цяло пиле. Така ще получите по-силен и по-ароматен бульон. Варете около 30 минути и отстранявайте образувалата се пяна. Прецедете бульона. Обезкостете пилето и заделете за супата около 200 гр. от месото, накъсано на дребно. Може да използвате месото от всички части на пилето. С останалото пиле може да приготвите и основно ястие. |
2
|
Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета. В бульона сложете да се варят първо морковите и лука, после добавете картофите и чушките. |
3
|
След 10-15 минути варене добавете накъсаното пилешко месо и фидето. Варете до пълното сваряване на картофите. |
4
|
Поръсете със сол и черен пипер на вкус и малко нарязана на ситно целина/кервиз и девисил. |
5
|
Като свалите от котлона поръсете с магданоз. Сервирайте с резен лимон. |
6
|
По желание може да застроите супата с яйце и кисело мляко. Към застройката добавете малко от топлата супа, за да се уеднаквят температурите и да не се пресече яйцето. Постепенно добавяйте обратно застройката към супата. |