Как да приготвим
1
|
В тенджерка на умерена температура сложете лука, моркова, чесъна и джинджифила с малко вода и сотирайте за няколко минути, докато<span> </span>зеленчуците<span> </span>започнат да омекват. |
2
|
Добавете подправките - куркума, къри, гарам масала, люто къри на паста, черен пипер и сол и сотирайте за още 30 секунди, докато пуснат аромата си. Ако нямате гарам масала, сложете поне кориандър на прах. Той придава невероятен вкус на лещата. |
3
|
После прибавете червената леща и киноата. Долейте вода в тенджерата, докато покрие всичко и още 2 см. вода отгоре. Оставете да заври и изключете котлона. Лещата и киноата ще се сварят лесно от горещата вода за около 15-20 минути. Накрая сложете и кокосовото мляко. |
4
|
Прехвърлете супата в блендер. Блендирайте за около 30 секунди до достигане на гладка кремообразна консистенция. Ако е необходимо долейте още вода или кокосово мляко. |
5
|
Преди сервиране върнете супата в тенджерата и затоплете леко. |
6
|
Поднесете с щипка кайенски пипер, пресен кориандър или магданоз и лайм! |