Съставки
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 моркова, нарязани на ситно
-
2 стръка целина, нарязани на ситно
-
4 глави цвекло, средно големи, обелени и нарязани на парчета
-
4 картофа, обелени и нарязани на парчета
-
4 скилидки чесън
-
2 дафинови листа
-
1 л. зеленчуков бульон (домашен)
-
морска сол и прясно смлян черен пипер
-
200 мл. бадемово мляко/кокосово
-
2-3 стръка зелен лук, за поръсване
Как да приготвим
1
|
В тенджера сотирайте с малко вода лука, морковите и целината за 5 минути, докато омекнат. |
2
|
След това добавете картофите, цвеклото, чесъна, дафиновия лист и зеленчуковия бульон. Ако нямате зеленчуков бульон, заменете с вода. Оставете супата да заври и гответе 10-15 минути. |
3
|
Махнете от котлона, извадете дафиновия лист и прехвърлете в блендер. Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер и блендирайте за 30 секунди. Добавете бадемовото мляко и отново разбийте. |
4
|
Сервирайте с пресни стръкове зелен лук и още малко кокосово мляко или кокосова сметана отгоре. |
Kоментар