Крем супа от тиквички

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 глави лук шалот, нарязани на ситно
1 морков, нарязан на кубчета
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 броя тиквички (аз използвах 1 жълта тиквичка и 1 тъмно зелена), няразани на кубчета
2 картофа, нарязани на кубчета
500 мл. зеленчуков бульон (домашен или био)
1/2 връзка пресен копър, нарязан на ситно
1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
1/2 връзка пресен босилек, нарязан на ситно
морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус

В разгара на лятото и сезонa на тиквичките, е идеалното време да направим крем супа от тиквички. Много семпла, но и наситена с много аромати. Най-важен акцент за супата са пресните зелени подправки - копър, магданоз и босилек.

Как да приготвим

1

В тенджера задушете с малко вода лука, моркова и чесъна за 3-4 минути. 

2

Добавете картофите, зеленчуковия бульон и малко вода. Щом заври, оставете да къкри 15 минути.

3

После добавете и тиквичките. Гответе още 10 минути. 

4

Свалете от котлона и прибавете копъра, магданоза и босилека. Пасирайте до кремообразна консистенция с пасатор или в блендер, ако искате още по-гладка супа.

5

Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Сервирайте с още копър и босилек отгоре

Още рецепти за супи

Още рецепти с тиквички