Съставки
-
2 глави лук шалот, нарязани на ситно
-
1 морков, нарязан на кубчета
-
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
2 броя тиквички (аз използвах 1 жълта тиквичка и 1 тъмно зелена), няразани на кубчета
-
2 картофа, нарязани на кубчета
-
500 мл. зеленчуков бульон (домашен или био)
-
1/2 връзка пресен копър, нарязан на ситно
-
1/2 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
-
1/2 връзка пресен босилек, нарязан на ситно
-
морска сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Как да приготвим
1
|
В тенджера задушете с малко вода лука, моркова и чесъна за 3-4 минути. |
2
|
Добавете картофите, зеленчуковия бульон и малко вода. Щом заври, оставете да къкри 15 минути. |
3
|
После добавете и тиквичките. Гответе още 10 минути. |
4
|
Свалете от котлона и прибавете копъра, магданоза и босилека. Пасирайте до кремообразна консистенция с пасатор или в блендер, ако искате още по-гладка супа. |
5
|
Овкусете с морска сол и прясно смлян черен пипер. Сервирайте с още копър и босилек отгоре |
Kоментар