Съставки
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 моркова, нарязани на ситно
-
2 стръка селъри, нарязани на ситно
-
1 ч.л. джинджифил корен, настърган на ренде
-
800 г. тиква, обелена и нарязана на парчета
-
2 ябълки, обелени и нарязани на парчета (може зелени или по-сладки ябълки)
-
морска сол, прясно смлян черен пипер
-
150 мл. кокосово мляко от консерва
-
пресен магданоз, за сервиране
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете тиквата и залейте с вода, докато се покрият всички зеленчуци. Оставете да къкри на бавен огън за 15 минути. |
3
|
Добавете ябълките и варете още 5 минути, докато омекнат и те. |
4
|
Свалете от котлона и подправете с морска сол и черен пипер. Прехвърлете супата в блендер и пюрирайте за няколко секунди. |
5
|
Върнете отново супата в тенджерата и добавете кокосовото мляко. Разбъркайте добре. |
6
|
Сервирайте с нарязан пресен магданоз и още кокосово мляко или кокосова сметана по желание. |
Kоментар