Крем супа от праз с бекон

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1/2 с.л. гхи (пречистено масло) или зехтин
3 стръка праз, почистен и нарязан на колелца
1 морков, обелен и нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, смачкан и нарязан на ситно
2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
600 мл. зеленчуков бульон
сол, черен пипер
6 ивици бекон
1 стрък зелен лук, за поръсване

Тази крем супа от праз я хапваме с удоволствие в нашето семейство. За децата я сервирам без бекон и зелен лук. Но хрупкавият бекон е идеален контраст на кремообразната текстура на супата и дава допълнителен вкус. 

Как да приготвим

1

В тенджера загрейте гхито (<span class="ingredient-name"><a data-id="1932" href="#" title="Как да си направим гхи у дома">как да си направим гхи у дома</a></span>) и сложете праза, чесъна и моркова. Гответе около 5 минути, докато празът омекне. 

2

След това добавете картофите и зеленчуковия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. 

3

Оставете да заври и намалете котлона. Оставете да къкри 15-20 минути, докато картофите се сварят. При нужда добавете вода.

4

Пасирайте супата, според предпочитанията Ви, с малки парченца или гладко пасирана.

5

Преди да сервирате загрейте сух тиган и сложете ивиците бекон. Запържете ги на силен котлон за 1-2 минути от всяка страна. Оставете ги на страни за 1 минута, докато изстинат и станат хрупкави. Нарежете ги на ситно и поръсете върху супата. Добавете и нарязан на ситно зелен лук. 

Рецепти за крем супи