Съставки
-
За супата:
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
1 морков, нарязан на ситно
-
1 грудка резене/фенел, нарязана на парчета
-
2 глави цвекло, нарязани на парчета
-
3 картофа, нарязани на парчета
-
1 л. зеленчуков бульон, лечебен бульон или пречистена вода
-
морска сол, черен пипер
-
сокът на ½ лимон
-
За картофеното пюре:
-
2 картофа
-
1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
-
пресен копър
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Добавете цвеклото, картофите и зеленчуковия бульон. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да се готви 30 минути. |
3
|
През това време сварете картофите на пара за 20 минути. Щом омекнат, овкусете с морска сол и намачкайте с преса за картофи. Добавете нарязаните на ситно зелен лук и копър и объркайте с намачканите картофи. |
4
|
Махнете от котлона супата и добавете сол, черен пипер и лимонов сок. Прехвърлете в блендер и разбийте до гладка консистенция. |
5
|
Сервирайте супата с топка картофено пюре по средата. Поръсете с още пресен копър. |
Kоментар