Съставки
-
1 тиквичка, нарязана на спирали
-
2 моркова, нарязани на спирали
-
2 глави червено цвекло, нарязани на спирали
-
1 авокадо, нарязано на полумесеци
-
1 шепа слънчогледови семки (може да използвате и орехи или кедрови ядки)
-
1 шепа тиквени семки
-
1-2 с.л. кленов сироп
-
щипка морска сол и прясно смлян черен пипер
-
За дресинга:
-
2-3 с.л. сусамов тахан
-
сокът на 1 лимон
-
1-2 с.л. мед или кленов сироп
-
щипка морска сол и прясно смлян черен пипер
-
1 скилидка чесън, пресована
-
3 с.л. зехтин
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да пригответе карамелизираните семена, загрейте сух тиган. Сложете слънчогледовите и тиквени семки, поръсете с кленовия сироп, малко сол и черен пипер. Разбъркайте леко и оставете кленовият сироп да се загрее. След 1 минута махнете от котлона и прехвърлете семките върху пергаментова хартия. Оставете да изстинат добре, да стегне кленовият сироп и да станат хрупкави. |
3
|
Начупете семената и поръсете с тях салатата. |
4
|
За дресинга сложете всички съставки в бурканче, затворете го и разклатете добре. При нужда добавете малко вода към дресинга. |
5
|
Залейте салата с дресинга непосредствено преди сервиране. |
Kоментар