Салата Цезар

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
1 салата айсберг
100 г. печено пилешко филе /по желание/, накъсано
2 жълтъка
50 мл. олио от гроздови семки /зехтин/
сокът на 1/2 лимон
8 филета аншоа, смачкани на паста
2 скилидки чесън, пресовани
1 ч.л. бял винен оцет
1 ч.л. Уорчестър сос
50 г. пармезан, прясно настърган
черен пипер
За крутоните:
4 филии стар хляб
10 мл. зехтин
сол на вкус

Алергени

Яйца
Аншоа
Пармезан

Това е една от любимите ми салати - питателна, ароматна и семпла. Всичко е заради соса. Комбинацията от чесън, лимон, пармезан и аншоа създава балансиран кисело-солен завършек на салатата. А хрупкавите крутони допълват свежата салата.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава с хартия за печене.

2

Нарежете хляба на малки кубчета. Полейте ги със зехтина и объркайте добре. Подправете със сол.

3

Запечете във фурната, докато добият загар, около 15-20 минути. Оставете ги във фурната, за да останат топли.

4

В голяма купа накъсайте салатата айсберг на парчета и добавете пилешкото филе.

5

За соса поставете всички съставки в блендер и пасирайте. Залейте салатата със соса и разбъркайте.

6

Разпръснете отгоре крутоните и гарнирайте с допълнително пармезан. 

Още свежи салати