Съставки
-
За салатата:
-
1 салата айсберг
-
100 г. печено пилешко филе /по желание/, накъсано
-
2 жълтъка
-
50 мл. олио от гроздови семки /зехтин/
-
сокът на 1/2 лимон
-
8 филета аншоа, смачкани на паста
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
1 ч.л. бял винен оцет
-
1 ч.л. Уорчестър сос
-
50 г. пармезан, прясно настърган
-
черен пипер
-
За крутоните:
-
4 филии стар хляб
-
10 мл. зехтин
-
сол на вкус
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Нарежете хляба на малки кубчета. Полейте ги със зехтина и объркайте добре. Подправете със сол. |
3
|
Запечете във фурната, докато добият загар, около 15-20 минути. Оставете ги във фурната, за да останат топли. |
4
|
В голяма купа накъсайте салатата айсберг на парчета и добавете пилешкото филе. |
5
|
За соса поставете всички съставки в блендер и пасирайте. Залейте салатата със соса и разбъркайте. |
6
|
Разпръснете отгоре крутоните и гарнирайте с допълнително пармезан. |
Kоментар