Съставки
-
8-10 чери домата
-
1 краставица
-
1 глава цвекло
-
1/2 глава червен лук
-
песто от босилек
-
овче или козе сирене
-
орехи
-
маслини
-
магданоз
-
сол, черен пипер
-
зехтин
Как да приготвим
1
|
В малък съд сложете цвеклото да се вари, докато омекне, за около 20-25 минути. |
2
|
През това време подгответе останалите зеленчуци: краставицата нарежете на кубчета, чери доматите на половинки, ако са по-големи на четвъртинки, свареното цвекло нарежете също на кубчета, лука на кръгчета. |
3
|
Натрошете отгоре сиренето и добавете няколко маслини. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре. |
4
|
Гарнирайте с 1 - 2 ч.л. песто от босилек, нарязан на ситно магданоз и шепа натрошени орехи. |
Kоментар