Салата Пантеска

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

3 картофа
3 червени домата, нарязани на дебели резени
1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
2 с.л. каперси
1 с.л. черни маслини
1 ч.л. риган, сушен
листа пресен босилек
сокът на 1/2 лимон
щипка морска сол

Салата Пантеска е традиционна рецепта от остров Пантелерия в Италия. Тя обединява цветни и свежи средиземноморски вкусове. Най-типичното за тази салата са прословутите каперси от красивия остров. Аз, разбира се, нямах точно такива, но и тези, с които разполагах, бяха много вкусни.

Салата е семпла, красива и вкусна като всичко, свързано с Италия и нейната кухня. Аз пропускам зехтина, но ако вие желаете, може да завършите салата с 1-2 с.л.

Как да приготвим

1

Накиснете каперсите в студена вода за 20 минути, за да се отмие солта и оцета от тях.

2

Сварете на пара необелените картофи за 20 минути. Охладете, обелете и нарежете на малки кубчета. Подредете ги в чиния за сервиране. Отгоре сложете доматите, лука, каперсите и маслините. 

3

Подправете с риган, босилек, сол и прясно изцеден лимонов сок. 

Рецепти за още салати

Още рецепти с каперси