Съставки
-
За салатата:
-
1/2 зелена салата, добре почистена и измита, нарязана на ивици
-
3 розови домата, нарязани на парчета
-
3 твърдо сварени яйца, нарязани на четвъртини
-
3 резена бекон
-
1/2 авокадо, добре узряло
-
20 г. синьо сирене, нарязано на малки кубчета
-
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
-
За дресинга:
-
2 глави лук шалот, нарязан на колелца
-
3 с.л. винен оцет
-
1 ч.л. дижонска горчица
-
3 с.л. зехтин
-
сол и черен пипер
Как да приготвим
1
|
Пригответе малко бурканче с капак за дресинга. В него сложете нарязания на колелца лук шалот, заедно с оцета, солта и черния пипер. Оставете настрана, за да се маринова, докато приготвяте салатата. |
2
|
В голяма плоска чиния подредете нарязаната на ивици зелена салата. Отгоре разпръснете нарязаните домати и яйца. |
3
|
В сух тиган сложете ивиците бекон и запържете за кратко, докато придобият загар. Нарежете на ситно бекона и поръсете върху салатата. |
4
|
Разрежете авокадото и разтворете като ветрило. Поставете в единия край на чинията. |
5
|
Накрая поръсете с нарязаните синьо сирене и зелен лук. |
6
|
Към дресинга прибавете зехтин и дижонска горчица, сложете капака и раздрусайте бурканчето (това е на-лесният начин за приготвяне на дресинг, а и съставките се смесват чудесно). Добавете дресинга, когато сервирате. |
Kоментар