Руска салата

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
500 г. картофи, обелени и сварени на пара
2 моркова, обелени и сварени на пара
1 ч.ч. грах, замразен, сварен на пара
250 г. гъби, печурки
сокът на 1/2 лимон
магданоз
За соса:
1 ч.ч. кашу, накиснато в гореща вода за 20 мин.
сокът на 1/2 лимон
2 скилидки чесън
2 ч.л. горчица на прах
морска сол

Моята руска салата не е съвсем типичната. Вместо колбаси, аз добавям задушени в лимон гъби, които стават много сочни и ароматни, а вместо майонеза, си приготвям домашен ядков сос, с нежна и гладка текстура и наситен вкус.

Как да приготвим

1

Обелете картофите и морковите и сложете да се готвят на пара за 20 минути. В последните 3 минути добавете и граха.

2

Загрейте тиган с незалепващо покритие. Нарежете гъбите на ситно и ги сложете в тигана. Сотирайте ги като добавяте по малко от лимоновия сок. Подправете с малко морска сол. Гответе до готовност за около 10-12 минути.

3

Нарежете картофите и морковите и прехвърлете в голяма чиния. Добавете граха и гъбите.

4

За соса разбийте в блендер изплакнатото кашу с лимоновия сок, чесъна, горчицата и малко сол. Добавете гореща вода и блендирайте. 

5

Залейте зеленчуците със соса и разбъркайте добре. Отгоре поръсете с нарязан магданоз. 

6

Аз предпочитам руската салата топла и сервирам веднага. 

Рецепти за още салати

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Вивиан
Чудесно предложение !