Нахутена "риба тон" салата

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За салатата:
2 ч.ч. сварен нахут
1 голяма глава червен лук, нарязан на ситно
3-4 стръка целина, нарязани на ситно
1 лист нори водорасли, накъсани на ситно
1/2 връзка пресен копър
За дресинга:
3 с.л. сусамов тахан
сокът на 1 лимон
1 ч.л. горчица на прах
морска сол

Нахутената салата има приятен, лек аромат на море от водораслите нори. И това е причината, тя да носи това различно име. Стръковете целина и червения лук добавят хрупкав, свеж и леко сладък вкус. 

Салатата може да се сервира в тортила, навита в нори водорасло, с крекери или зеленчукови пръчици. Но, е също така чудесна и като самостоятелно ястие, както обичам да я хапвам аз. 

Как да приготвим

1

В голяма купа сложете сварения нахут и го намачкайте с преса за картофи. Махнете отделилите се люспи.  Добавете нарязаните червен лук, целина, нори и копър.

2

В малко бурканче смесете сусамовия тахан, лимоновия сок, горчицата и солта. Ако желаете сложете и съвсем малко вода и разбъркайте много добре. Залейте салатата със соса и объркайте.

Още рецепти с нахут