Съставки
-
3 патладжана, добре опечени
-
1 малка глава червен лук, нарязана на ситно
-
1 розов домат, наразян на малки парчета
-
1/2 червена чушка, нарязана на малки парчета
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
морска сол, прясно смлян черен пипер
-
1/2 ч.л. кимион на прах
-
сокът на 1/2 лимон
-
1/2 връзка магданоз
-
1-2 с.л. зехтин
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Оберете вътрешната месеста част на патладжана и прехвърлете в гевгир, за да се оттече течността. |
3
|
Изсипете патладжана в чиния за сервиране и добавете нарязаните чушка, домат, лук и чесън. |
4
|
Овкусете с кимион, морска сол и смлян черен пипер. Добавете лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте добре. |
5
|
Сервирайте с накъсан магданоз и прясно изпечен хляб. |
Kоментар