Съставки
-
За салатата:
-
1 тиквичка, нарязана със спиралайзер
-
1 морков, нарязан със спиралайзер
-
1/3 глава лилаво зеле, нарязано на тънки ивици
-
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
-
1 люта червена чушка, нарязана на ивици
-
1-2 стръка магданоз, накъсан
-
шепа ядки кашу
-
сусамово семе, за поръсване
-
За дресинга:
-
3 с.л. соев сос или сос тамари
-
2 с.л. сусамово олио
-
2 с.л. кленов сироп
-
1 ч.л. сос срирача или друг лют сос (по желание)
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
1 см. парче пресен джинджифил, настъргано
-
сокът на 1/2 лимон или лайм
-
прясно смлян черен пипер
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В малко бурканче смесете съставките за дресинга - соевия сос, сусамовото олио, чесъна, джинджифила, кленовия сироп, сока от лимон и соса срирача. Подправете с черен пипер. Разклатете добре бурканчето, за да се смесят съставките. |
3
|
Поръсете по желание с малко сусамово семе отгоре. Залейте салатата със соса непосредствено преди сервиране. |
Kоментар