Хрупкаво брюкселско зеле

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За брюкселското зеле:
500 г. брюкселско зеле
морска сол, черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сушен лук
1 ч.л. червен пипер
За соса:
150 г. кашу, накиснато в гореща вода
1 ч.л. куркума на прах
1 ч.л. горчица на прах
1 скилидка чесън
1/2 с.л. мед
сокът на 1/2 лимон

Вкусно и лесно за приготвяне хрупкаво брюкселско зеле, което е чудесна разядка или гарнитура. Сервирам го с медено-горчичен сос. 

Брюкселското зеле е богато на хранителни вещества, които са чудесни за ставите и помагат при остеопороза. Брюкселското зеле помага за понижаване на лошия холестерол, повишава добрия и пречиства черния дроб.

Как да приготвим

1

Измийте и почистете брюкселкото зеле. Сложете го да се вари на пара 20 минути.

2

През това време пригответе соса, като сложите накиснатото и изплакнато кашу в каната на блендер, заедно с подправките, чесъна, лимона, меда и малко вода. Разбийте до получаване на гладък сос. 

3

Загрейте фурната на 190 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Разпределете върху нея свареното брюкселско зеле. Намачкайте го добре, като си помагате с дъното на стъклена чаша. Подправете с малко сол, черен и червен пипер, чесън и лук на прах. Сложете да се пече във фурната. 

4

Печете около 15-20 минути или докато брюкселското зеле се запече добре и стане хрупкаво. Може да печете и в еърфрайър.

5

Сервирайте със соса.

Още рецепти с брюкселско зеле